fbpx
Donna Eden

Henna Haapala

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Jos olo on väsynyt ja tukkoinen, todennäköisesti myös kehon energiat ovat tukkoiset, koska ne ovat joutuneet tekemään myönnytyksiä kohdatessaan elämän haasteita.

Amerikkalainen energiahoitaja Donna Eden on hoitanut urallaan noin 10 000 eri asiakasta. Pitkän kokemuksensa perusteella hän on kehittänyt päivittäinen energiarutiinin. Se on ikään kuin nollauspainike, joka auttaa kehon energioita palautumaan niiden luonnolliseen tilaan.

Ohjaan Donnan rutiinin oheisella videolla, Tuntuu, että sille on tarvetta. Varsinkin herkät ihmiset kuormittuvat nykypäivän elämästä.

Tässä video, jonka avulla opit tekemään päivittäisen energiarutiinin. Seuraa mukana!

5 hyötyä, jotka saat päivittäisen energiarutiinin tekemisestä

 

1. Ahdistus lievittyy

Moni energiarutiinia tekevä kuvaa, kuinka kierrokset laskevat harjoitusten jälkeen. Illalla uni tulee paremmin, ja toisaalta aamu lähtee levollisemmin käyntiin.

Energiarutiinia on myös tutkittu. Ryhmä ensimmäisen vuoden sairaanhoitoalan opiskelijoita osallistui tutkimukseen, jossa he tekivät kuuden minuutin mittaista ohjelmaa, joka koostui samoista tai vastaavista harjoituksista kuin päivittäinen energiarutiini.
Muutaman harjoitusviikon jälkeen heillä todettiin 69,5 prosentin lasku itse arvioidussa ahdistuneisuudessa verrattuna kontrolliryhmään.

2. Läsnäolon tunne lisääntyy

Kun tietyt energiavirat yhdistyvät, ne muodostavat kehon energeettisen selkärangan.  Tämä energiakehä yhdistää mielen ja kehon, jolloin tunnet olevasi kokonainen, on helpompi olla läsnä, eivätkä ajatukset säntäile.

Ylipäätään energiarutiini tasapainottaa energioita, ja kun energiat virtaavat harmonisesti, myös mieli saa mahdollisuuden harmoniaan.

3. Vahvistaa kykyä pysyä toimintakykyisenä elämän haasteissa

Yksi kehon energioiden tehtävistä on suojella sinua ympäristön kielteisiltä ajatuksilta ja energioilta.

Jos nämä suojausmekanismit eivät toimi kunnolla, olet avoin ja paljas. Silloin elämän isot ja pienet shokit, haasteet ja vastoinkäymiset saavat sinut helpommin pois tolaltaan.

Jos taas nämä energeettiset suojamekanismit ovat kunnossa, sinulla on sietokykyä, negatiiviset asiat eivät lamauta sinua ja pääset takaisin jaloillesi nopeammin.

Suojaavien energiavirtojen vahvistaminen lisää siis resilienssiä.

4. Auttaa ajattelemaan selkeämmin

Jos energiat ovat sekavat, mieli seuraa mukana. Voi olla vaikeaa muistaa, ajatella tai lukea. Jopa suunnat voivat mennä sekaisin. Olo voi olla ylipäätään ylikuormittunut.

Energiarutiinissa on neljä osaa, jotka ovat erityisen hyviä mielen sisäisen kaaoksen selvittämiseen. Ne ovat Wayne Cook -asento, poskipäiden naputtelu, Kytkentä ja Kruunuchakran avaaminen. Kun sekavat energiat saa takaisin tasapainoon, on helpompi keskittyä ja nähdä asiat paremmasta näkökulmasta.

5. Virkistää kehoa ja mieltä

Kaikilla energiarutiinin harjoituksilla on virkistävä vaikutus, mutta tärkein niistä on energian ristikkäiskuvion vahvistaminen.

Useimmat tietävät, että vasen aivopuolisko ohjaa oikeaa puolta kehossa ja oikea aivopuolisko vasenta.

Jos energiaa ei siirry riittävästi vasemmasta aivopuoliskosta oikealle ja oikealta vasemmalle, et pysty hyödyntämään aivojen koko toimintakykyä ja kehon koko älykkyyttä.

Jos energia ei pääse siirtymään puolelta toiselle, se hidastuu huomattavasti.

Sinulla on tuolloin vain noin 50 prosenttia voimavaroistasi käytössä.

Siksi energiarutiinissa oleva ristikkäiskuvion vahvistaminen on useimpien mielestä virkistävää.

Jos tuo harjoitus tuntuu sen sijaan väsyttävän, energiat tarvitsevat todennäköisesti hieman erilaista apua ristikkäiskuvion vahvistamiseksi.

 

 

Lähteet:

Tasapainota kehosi energiat. Löydä paras mahdollinen terveys, elinvoima ja ilo. Donna Eden.

Level 1: Fundamentals Class 1. Course Book. Donna Eden with David Feinstein.