fbpx

Henna Haapala

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kun ihminen on käynyt energiahoidossa ensimmäistä kertaa ja kertoo siitä sen jälkeen vaimolleen odotushuoneessa, keskustelu voi kuulostaa mielenkiintoiselta:

– No millaista se oli?

– Noo, ensin se hoitaja pyysi minua lukemaan tekstiä takaperin. Sen jälkeen hän laittoi minut kokokehosolmuun. Mutta sen jälkeen minusta kyllä tuntui paremmalta.

– Okei, aika erikoista.

– Sitten hän teki käsillä jotain ympyröitä mahan päällä ilmassa, mutta taas minun oloni parani.

– Mitä?!

– Joo. Ja sen jälkeen hän otti lusikan ja hieroi sillä minun jalkapohjia – mutta senkin jälkeen olo oli parempi.

Edellisen keskustelun oli kuullut eräs kollegani tekemänsä hoidon jälkeen.  Aika kulmakarvoja nostattavaa. Annahan kun selitän, mitä energiahoidossa oikein tapahtuu.

Lukemisen avulla voi löytää epätasapainotilan

Ihmisen kaikki eri energiajärjestelmät muodostavat melko monimutkaisen kokonaisuuden, jonka hyvinvointia voi tukea valtavalla määrällä eri tekniikoita. Eikö olisikin järkevää ensin selvittää, mikä tuossa kokonaisuudessa oikeastaan tarvitsee apua ennemmin kuin lähteä hoitamaan summassa?

Onneksi asiaa voi oikeasti tutkia. Menetelmän nimi on kinesiologia, jota joskus kutsutaan myös lihas- tai energiatestaamiseksi. Sen perusideana on selvittää, että mitkä kehon energiat ovat epätasapainossa. Onko jossain erityinen kohta, jossa ne eivät pääse virtaamaan vapaasti?

Energiat vaikuttavat lukemiseen ja lukemisen ymmärtämiseen. Jos energiateksti tehdään samaan aikaan kun luet etu- tai takaperin, saadaan tietoa siitä, miten tietty energiajärjestelmä voi sillä hetkellä. Tässä täpauksessa tuo energiajärjestelmä on meridiaanit.

Lukeminen on siis yksi monista asioista, jota voi käyttää hyödyksi energioiden epätasapainotilojen selvittämiseen.

Kokokehosolmu on harjoitus, joka selkeyttää ajatuksia

Eden Energy Method -tekniikassa, tuttavallisemmin EEM:ssä, vaikutetaan energioiden kulkemiseen muun muassa tiettyjen harjoitusten ja kehon asentojen avulla. Mistään liikuntalajista ei kuitenkaan ole kyse. EEM:ssä harjoitukset ovat helppoja ja yksinkertaisia. Jos on liikuntarajoitteita, niin yleensä on aina joku vaihtoehtoinen asento olemassa.

Esimerkkikeskustelun asiakkaalla lukemistesti kertoi, että energia hänen meridiaaneissaan ei kulje harmoniassa. Meridiaanit lienevät tutuin ihmisen energiajärjestelmistä, sillä akupunktiossa niitä hoidetaan yleensä neuloilla.

Tässä tapauksessa meridiaanien sekava tila korjattiin tietyllä asennolla, jota asiakas kieltämättä ihan aiheellisesti kutsui kokokehosolmuksi. Oikeasti tuo harjoitus on nimetty Wayne Cook -asennoksi kehittäjänsä mukaan.

Asento auttaa sekavasti kulkevat energiat takaisin järjestykseen. Se auttaa ajattelemaan ja puhumaan selkeästi. Siitä voi olla eritysesti hyötyä, jos olo on ylirasittunut, on vaikeuksia keskittyä tai jos haluaa yksinkertaisesti tyyntyä. Itselläni tämä harjoitus kuuluu jokapäiväiseen rutiiniin.

Käsien elektromagneettinen energia avaa tukkeumia

Alun keskustelussa mainittiin myös oudot ympyrät, joita hoitaja teki kädellään. Hoitaja auttoi näiden ympyröiden avulla energiaa liikkumaan ja vapautumaan.  Kehon energiat on luotu virtaamaan ja ne tarvitsevat tilaa liikkua.

Kun energioita hoidetaan, tärkein työkalu onkin elektromagneettinen energia omissa käsissämme. Sen avulla energian kulkemiseen voi vaikuttaa ja sitä voi ohjata.

Esimerkkitapauksessa hoitajan käden elektromagneettinen energia vaikutti asiakkaan energiapyörteeseen vatsan päällä. Energia pyörteessä pääsi kulkemaan vapaammin, vanha ja tunkkainen lähti liikkeelle. Pyörteeseen tuli tilalle uutta ja raikasta, jolloin se pystyi toimittamaan omaa tehtäväänsä paremmin.

Lusikan magneettiset ominaisuudet tasapainottavat

EEM-metodissa ei käytetä juurikaan muita työkaluja kuin omia käsiä, mutta yksi harvoista apuvälineistä on lusikka. Teräksisellä lusikalla on magneettisia ominaisuuksia. Siksi jalkapohjien hierominen lusikalla tasapainottaa energioita kokonaisvaltaisesti. Se vahvistaa maayhteyttä, joka on tasapainoisen energiajärjestelmän peruspilareita.

Tämän tekstin alussa esiintynyt asiakas olisi varmasti hyötynyt pienestä perehdytyksestä energiahoitojen maailmaan. Uskoisin kuitenkin, että hän ei erehtynyt luulemaan hoidosa työvälineenä toiminutta lusikkaa hoitajan lounaslusikaksi. Toivottavasti ei.

Ehkäpä tämä teksti auttoi sinua ymmärtämään, minkä tyyppisiä energiahoidot voivat olla. Motivaatio lisääntyy, kun tietää, MIKSI asioita tehdään.

Jos tästä lähtien sinäkin näet kahvikutsuilla jälkiruokalusikan erilaisena mahdollisuutena kuin aikaisemmin, en kuitenkaan suosittele. Ehkä parempi säilyttää hoitamistarkoituksiin varattua lusikkaa esimerkiksi käsilaukussa.

Olen tehnyt lusikoinnin hyödyistä videon. Jos et ole vielä katsonut sitä, pääset katsomaan sen täyttämällä alla olevan lomakkeen.