fbpx

Henna Haapala

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Tulin pari viikkoa sitten kurssilta Englannista ja ajattelin, että nyt on sopiva aika kirjoittaa kirjoittaa ensimmäinen blogiteksti tauon jälkeen.  Olen viimeisen kahden vuoden aikana opiskellut tiiviisti energialääketiedettä. Näiden kahden vuoden aikana olen käynyt lähijaksolla Irlannissa kaksi kertaa ja kolme kertaa Englannissa.

Lisäksi kolme kertaa kurssi on järjestynyt etäopintoina. Lähijaksojen väliajoilla olen käynyt läpi kurssimateriaalia ja tietysti tehnyt hoitoja. Nyt kevään aikana on edessä enää loppukoe, ja sen jälkeen olen sertifioitu Eden Method -hoitaja. Meitä valmistuvia on yli 80 eri maista. Kauimmainen taitaa olla Keniasta.

Tässä tekstin ohessa on muutamia kuvia reissuilta eri vuodenaikoina.

Koko opiskeluaika on ollut niin antoisaa, että sitä on vaikea kirjoittaa näihin muutamiin riveihin. Toivon, että tässä blogissani ja työssäni energiahoitajana voisin välittää eteenpäin kaikkea oppimaani vähän kerrallaan.

Et voi antaa muille sitä, mitä sinulla ei ole

Eräs asia, joka nousi tällä viimeisimmällä kurssillani usein puheenaiheeksi, oli oman hetken pyhittäminen arjen keskellä. Juttelin kurssikavereideni kanssa siitä, kuinka nykypäivänä ihmiset kiinnittivät huomiota ulkoiseen maailmaan ja elävät paljon muita varten. Emme ole tottuneet pitämään huolta itsestämme.

Vaikka tähän on tullut viime aikoina parannusta, minusta tuntuu, että sisäistettävää riittää vieläkin. Tämä näkyy selvästi ainakin silloin kun flunssa painaa päälle, ja iskee kyllä tämä tästä -ilmiö. On niin vaikeaa sanoa työnantajalle, että perutaan tämän viikon suunnitelmat. Helposti tulee tehtyä töitä puolikuntoisena. Suomalaisten työmoraali on keskimäärin erinomainen.

Tällä viimeisimmällä kurssilla joku opettajista sanoikin, että et voi antaa toisille sitä, mitä sinulla itselläsi ei ole. Tämä on totta, ja  koulutuksessa onkin painotettu sitä, kuinka jokainen hoitaja on oma tärkein asiakkaansa.

Oma pieni hetki

Omaan itseen laitettu aika ei ole hukkaan heitettyä aikaa, vaan se on sijoitus. Eikä tuon hetken tarvitse olla suorittamista.

Jotkut pyhittävät tämän hetken itselleen niin, että sytyttävät kynttilän ja pitävän yhden minuutin hengähdyshetken hiljaisuudessa ilman mitään häiriötekijöitä. Olen itsekin toisinaan sytyttänyt kynttilän vessassa, joka on sattunut olemaan ainoa rauhallinen paikka koko asunnossa sillä hetkellä.

Tuossa kynttilätuokiossa tulee kurkistettua sisäänpäin jatkuvan ulkoisen elämän melskeen sijaan. Itse en ole koskaan pitänyt meditoimisesta, mutta kun teen joitakin energiaharjoituksia vaikkapa sitten vessassa kynttilänvalossa, huomaan kehoni tyyntyvän ja mieleni rauhoittuvan.

Jos se on hauskaa, se tulee todennäköisemmin tehtyä

Nämä oppimani energiaharjoitukset ovat tulleet minulle tavaksi rauhoittua kuuntelemaan itseäni. Teen harjoituksia myös siksi, että ne tuntuvat hyvältä ja tuovat paremman olon. Kirjailija, energiahoitaja ja opettaja Madison King sanookin, että jos harjoitukset ovat mukavia, todennäköisemmin teet niitä. Tässä on vinha perä, vaikka kyllä minäkin tarvitsen rutiinia muistuttamaan omista hetkistä niinä päivinä, kun tuntuu, että en minä mitään rauhoittumista tarvitse, saati ehdi niin tekemään.

 

Aktiivinen Yang ja levollinen Yin

Kiinalaisen lääketieteen perinteen mukaan kaikkialla maailmassa toimii kaksi vastakkaista, mutta toisiaan täydentävää voimaa, Yin ja Yang.

Nämä kaksi energiaa voi nähdä esimerkiksi yön ja päivän rytmissä. Yö edustaa passiivista ja sisäänpäin vetäytyvää Yin-energiaa. Päivä taas on aktiivisen ja ulospäin suuntautuvan Yang-energian aikaa.

Saman rytmin voi nähdä  vaikkapa meren aalloissa tai omassa hengityksessä. On sykli, joka koostuu kahdesta vaiheesta, aktiivisesta ja passiivisesta.

Kun nämä kaksi energiaa ovat harmoniassa, voi tuntea tasapainoa. Kuitenkin nykyajan elämä on varsin Yang-painotteista kaikessa aktiivisuudessaan. Siksi pienet hiljentymisen hetket ovat tärkeitä: jotta tasapaino säilyisi ja olisi aikaa sisäistää asioita, jäsennellä tapahtumia ja toipua suorittamisesta.

Niinpä kurssikiireiden jälkeen minäkin olen etsinyt hiljentymisen aikaa päiviini. Näistä Yin-hetkien mietteistä syntyi tämäkin blogiteksti.

Lähteet:

  • Level 1: Fundamentals Class 2 Course Book. Donna Eden with David Feinstein.
  • The Language Your Body Speaks. Self-Healing with Energy Medicine. Ellen Meredith.